Ikgaondernemen vanuit ROC A12 bij Landelijke Netwerkmiddag

Landelijke netwerkmiddag

ROC A12 was dinsdag 27 mei aanwezig tijdens de landelijke netwerkmiddag met als thema ‘Dienstverlening en Producten, ondernemend duurzaam innovatief’. Henk-Paul Hegeman en Marieke de Boer gingen tijdens de bijeenkomst in op het thema ondernemerschap en ondernemendheid.

De start van het gezamenlijke eerste deel van de conferentiemiddag gebeurde door Jörgen Raymann. Jörgen Raymann is niet alleen een bekend en maatschappelijk betrokken cabaretier, maar hij houdt zich ook bezig met de positie van jongeren in een dynamische samenleving. Op geheel eigen wijze nam hij het thema van de dag met de gasten door om samen te verkennen hoe we onze leerlingen kunnen motiveren tot actief nadenken over hun toekomst.
Jörgen Raymann

Dit schooljaar is er hard gewerkt aan het nieuwe examenprogramma Dienstverlening en Producten. De staatssecretaris is gevraagd om met ingang van het nieuwe schooljaar te starten met een pilot om dit nieuwe examenprogramma uit te proberen. Het nieuwe profiel biedt veel uitdagingen, niet alleen voor leerlingen, maar ook voor docenten en leidinggevenden van al onze scholen. Dit vraagt van de scholen een zekere mate van ondernemerschap.

Tijdens de jaarlijkse landelijke netwerkconferentie van het platform op 27 mei gingen de bezoekers vanuit diverse invalshoeken aan de slag met onderwerpen over de stand van zaken en ambities rond leermiddelenontwikkeling DenP en ontwikkelingen op het gebied van bij- en nascholing. Daarnaast was er aandacht voor ondernemen in het onderwijsprogramma met een verdieping naar duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

landelijke netwerkmiddag
Henk-Paul Hegeman sprak samen met Marieke de Boer over ‘ondernemerschap en ondernemendheid’. Als projectleider “Ikgaondernemen!” bij ROC A12 in Velp gaf Henk-Paul vanuit MBO-perspectief zijn visie op ondernemend talent in het onderwijs. “Dat hoeft niet perse hetzelfde te zijn als commercieel ondernemen”, legde hij uit. De belangrijkste boodschap van zijn presentatie was het belang van de doorlopende leerlijn vmbo-mbo. 

 

 

Posted on mei 27, 2014 in Nieuws

Share the Story

Back to Top