Kick off Ikgaondernemen business class Ichthus College groot succes

Businessclass Ichthus

Na een jaar voorbereiding is het Ichthus College in samenwerking met ROC A12 begonnen met de officieel gecertificeerde module “ik ga ondernemen”. Deze module binnen de doorlopende leerlijn vmbo-mbo-hbo wordt gegeven aan de business class. Dit is een 3e klas vmbo-tl. De leerlingen in deze klas krijgen extra modules rondom ondernemerschap.

Ondernemen en ondernemerschap zijn belangrijke thema’s in de huidige arbeidsmarkt. Er is een sterke toename van het aantal ZZP-ers, freelancers en andere kleine ondernemers. Maar niet alleen het aantal kleine zelfstandige groeit, ook de arbeidsmarkt ondergaat veranderingen waardoor steeds meer mensen met flexibele contracten werken. Deze omstandigheden vragen om meer ondernemerschap, flexibiliteit en creativiteit.

De module Ikgaondernemen! staat voor doelgericht werken, zelfstandigheid, innovatief vermogen en commercieel denken. Het afstemmen van theorie en praktijk speelt een belangrijke rol. De filosofie hierachter is:haal de praktijk naar de school en de school naar de praktijk.

Ondernemers geven masterclasses en leren de leerlingen over het starten en runnen van een onderneming. De leerlingen zullen in de loop van het jaar verschillende bedrijven bezoeken en een beroepenstage van enkele dagen verrichten.

Vmbo Ichthus College Kickoff
Om de start van de Ikgaondernemen business class een officieel tintje te geven, hebben de leerlingen woensdag 1 oktober om 19.30uur een kickoff-avond georganiseerd bij het bedrijf IW4 in Veenendaal. De Masterclasses werden verzorgd door de gastsprekers René van Holsteijn (Algemeen directeur IW4 en Bestuurslid bedrijvenkring Veenendaal) en Henk-Paul Hegeman (Ondernemer, Projectadviseur ROC A12 en initiator van Ikgaondernemen!).

Ouders maar ook belangstellenden waren van harte welkom tijdens het startschot. Met een opkomst van 63 personen werd dit een mooi succes.

Posted on november 22, 2014 in Nieuws

Share the Story

Back to Top