Kick off Ondernemen op Het Streek een groot succes

CE ondernemen Ede vmbo

De kick off van het project Ikgaondernemen is op woensdagavond 8 oktober op Christelijke Scholen Gemeenschap Het Streek in Ede is een groot succes geworden.

Op een feestelijke manier werd het startschot gegeven voor dit lesprogramma, waarbij 13 leerlingen van de ondernemende MAVO hun eigen bedrijf gaan opzetten. Ondersteund door experts gaan zij, met het online platform van Ikgaondernemen, ervaren wat er allemaal komt kijken bij het opbouwen van een eigen bedrijf.

Kick-off Het Streek

Studenten en ouders/verzorgers luisteren aandachtig naar Niels Uffink (docent economie en rekenen) die het programma uitvoerig uit de doeken deed en vertelde wat het doel is van het lesprogramma.

Vervolgens liet Hans Zomer (aanjager van het Centrum voor Jong Ondernemerschap Ede) ervaren dat studenten tot veel meer in staat zijn dan ze van te voren dachten. Hij liet zien dat visualisatie hierbij een grote rol speelt.

Henk-Paul Hegeman (projectleider Ikgaondernemen) gaf vervolgens een vlammend betoog over hoe gaaf het is om te ondernemen en liet zien hoe het online programma werkt.

De avond werd gehouden bij het Centrum voor Jong Ondernemerschap (CvJO) Ede aan de Zandlaan. De plek waar beginnende ondernemers een vliegende start met hun bedrijf kunnen ervaren. En waar de scholieren natuurlijk van harte welkom zijn om hun bedrijf vorm te geven.

Kick-off Het Streek

De bijeenkomst werd afgesloten met een borrel en lekkere hapjes, waardoor het een zeer geslaagde avond werd en een mooie start van het leertraject Ikgaondernemen!

 

Posted on oktober 8, 2014 in Nieuws

Share the Story

Back to Top