Leerlingen Titus Velp starten ‘Ikgaondernemen’

Leerlingen Titus Velp starten ‘Ikgaondernemen’
“Jullie mogen er best trots op zijn, dat jullie hier zitten. Dit is een select clubje. Je kunt hier alleen aan meedoen als je goede cijfers hebt, gemotiveerd bent en je moest solliciteren. Hier zitten alleen de besten.” Dick Helders, directeur van vmbo Titus Brandsma Velp, heeft respect voor het groepje leerlingen dat donderdag 30 januari begint met het speciale project ‘Ik ga ondernemen’. “Naast mijn
werk als directeur, heb ik ook een eigen bedrijf. Ik weet hoe leuk ondernemen is. Niet om in een dikke BMW te rijden, maar omdat ik een kick krijg van een tevreden klant.” Melvin, Ezia, Floris, Bart, Leonard, Vera, Sophie, Ties en Maico hebben zich aangemeld voor de extra module ‘Ik ga ondernemen’. Naast de gebruikelijke lessen, krijgen ze allerlei vaardigheden aangereikt over ondernemen en ondernemend
zijn. Want ondernemen is niet alleen een eigen bedrijf opstarten, ondernemen is actief zijn, plannen maken en niet achterover leunen. Dat leren ze niet alleen in theorie, maar vooral met workshops en masterclasses van vakmensen uit het bedrijfsleven.
 Ruud Peters, directeur mbo ROC A12 locatie Velp, is bij de aftrap aanwezig. “Ik vind het leuk dat jullie dit doen. Wij zijn er bij ons op school ook mee bezig. Steeds meer opleidingen sluiten zich hierbij aan: Handel, ICT, Bedrijfsadministratie. Als een olievlek breidt ondernemerschap zich uit door onze school. Op een leuke manier ervaren onze studenten wat ondernemerschap inhoudt. Ze zetten bijvoorbeeld in een dag een minibedrijfje op. Dat is leuk en spannend. En ze kunnen er ook nog wat mee verdienen.”
vmbo titus brandsma gaat ondernemen
2014.d2
Ikgaondernemen’ moet een doorlopende leerlijn worden van vmbo naar mbo. Maar ROC A12 en projectleider Henk-Paul Hegeman willen verder. “We bekijken nu ook of en hoe het hbo kan aanhaken.”
 Waarna het clubje van economiedocent Marc Kingma echt van start gaat met de eerste masterclass door iemand uit het bedrijfsleven. Ondernemer Bart Diepenbroek, net met een eigen bedrijf begonnen, geeft in een inkijkje in zijn loopbaan. Marc Kingma is erg positief over het extra traject. “Een unieke kans voor leerlingen om kennis te maken met het vak ondernemer. Waarbij ze zich ook nog eens voorbereiden op dezelfde studie op het mbo.”
Na de pauze gaan ze zelf aan de slag. Alle leerlingen krijgen een code om in te loggen op het digitale platform ‘Ik ga ondernemen’. Vanaf nu kunnen ze overal inloggen, zodat ze individueel, op elke willekeurige plek, in hun eigen tempo aan hun eigen programma kunnen werken. Natuurlijk met ondersteuning en begeleiding van de docent.

Posted on mei 29, 2014 in Nieuws

Share the Story

Back to Top