Masterclass Raimond Nuijen Rabobank De Liemers

Masterclass Raimond Nuijen Rabobank De Liemers

Raimond Nuijen van Rabobank De Liemers heeft maandag 28 april een masterclass gegeven bij het CEO project Ikgaondernemen.

 

De opzet van deze masterclass is gemaakt door stagiair LIO, Matthijs de Weme, samen met projectleider Henk Paul Hegeman. Via LinkedIn is Raimond Nuijen benaderd, die enthousiast zijn medewerking toezegde.

Raimond Nuijen is al een aantal jaren Adviseur Bedrijven bij Rabobank Liemers. Zijn werkzaamheden bestaan uit het adviseren van starters, ZZP-ers en bestaande ondernemers uit de regio over hun betalingsverkeer, wijze van financiering en de beheersing van de risico’s.

 

Voor een groep studenten van de opleidingen Commercieel en Handel vertelde Raimond Nuijen wat er allemaal komt kijken bij het maken van een ondernemingsplan. Daarbij ging hij eerst in op vragen als: ben jij ondernemer en wat wordt jouw business?

Hij besprak de do’s and dont’s die komen kijken bij het opzetten van een ondernemingsplan, zoals de grote rol van marketing. Maar ook ging hij in het financiële gedeelte van een bedrijf, het betalingsverkeer en de eigen creativiteit van de (toekomstige) ondernemer. Vooral dat laatste is in deze erg tijd belangrijk. Raimond gaf aan dat je er als ondernemer moet uitspringen met je product(en) en ideeën. Er moet een samenhang zijn tussen het ondernemingsplan: de ondernemer, het idee en de financiële onderbouwing.

De combinatie van zijn eigen ervaringen en een interessant filmpje over The Golden Circle van Simon Sinek maakte het een zeer interessant en geslaagd college voor de studenten Ikgaondernemen.

Posted on april 28, 2014 in Nieuws

Share the Story

Back to Top