Mbo

Verbinding zoeken tussen theorie en praktijk, dat is wat ROC A12 belangrijk vindt in zijn mbo-opleidingen. Het is de basis van onze module Ikgaondernemen. In deze officieel gecertificeerde module maken studenten kennis met het ondernemerschap. Ondernemers uit de regio geven masterclasses die aansluiten bij het domein van de studenten. Daarnaast leren studenten alles over het opzetten en voeren van een onderneming op de online leeromgeving van Ikgaondernemen. Ervaren docenten staan hen hierin bij. Ook lokale ondernemers zijn aangesloten op de online omgeving. Studenten kunnen zo hun kennis toetsen aan de praktijk.

Bij de ontwikkeling van de CE Ondernemerschap is de ‘ZZP’er’ als uitgangspunt genomen. Wat heeft een startende ‘zelfstandige zonder personeel’ nodig om zijn onderneming de eerste belangrijke jaren te laten bestaan en groeien? Dit basispakket is beschreven in zeven zogenoemde werkprocessen. Er wordt formatief en summatief getoetst, waarbij er een eindassesment/panelgesprek plaatsvindt.

Het resultaat?
Behalve een goed ondernemersplan krijgen studenten met het volgen van de module Ikgaondernemen de tools in handen om op ondernemende wijze door te groeien van mbo naar hbo. Of om direct een succesvolle stap te zetten van mbo naar volwassen ondernemerschap.

 

Back to Top