Netwerk Ondernemerschap MBO-Raad komt op bezoek!

Het netwerk Ondernemerschap en Ondernemendheid vanuit de MBO-Raad komt op bezoek bij ROC A12! Studenten van de opleiding Horeca Toerisme en Recreatie locatie Velp ontvingen de leden van het netwerk in het leerrestaurant en serveren een heerlijke netwerklunch uit. Vervolgens start het programma Ikgaondernemen!

Doel: zicht op de innovatie Ikgaondernemen van ROC A12 als doorlopende leerlijn vmbo-mbo-hbo.Ondernemer Hans Buis van Hans Buis Keukens en ondernemer Bart Diepenbroek van ISA Bear Management leggen uit waarom ze zich maatschappelijk betrokken voelen bij het traject. Ook de ambities van de leerlingen en studenten komen aan bod.

Met de digitale module ‘Ik ga ondernemen’ leren studenten wat er omgaat in ‘hun’ branche en de ondernemers weten wat er speelt bij de studenten. Bij ‘Ik ga ondernemen’ staat doelgericht werken, zelfstandigheid, innovatief vermogen en commercieel denken centraal. Studenten komen direct in contact met specialisten, volgen masterclasses (gegeven door lokale bedrijven) en leren daarnaast online. Om de module zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de praktijk, is in de ontwikkelfase gebruik gemaakt van de expertise van docenten, ondernemers en ondernemersvereniging City Centrum Arnhem. Bart Diepenbroek van ISA Bear heeft een aantal masterclasses gegeven en de studenten toegesproken tijdens de certificaatuitreiking. ‘Je bent de regisseur van je eigen film. Je bepaalt niet wat er in je leven gebeurt, maar hoe je er mee omgaat. Dat is het belangrijkste voor een ondernemer´, aldus Bart Diepenbroek.

Posted on september 8, 2015 in Nieuws

Share the Story

Back to Top