Netwerken met social media

Social Media
Facebook, Twitter, LinkedIn en een eigen website, op alle mogelijk manieren timmert Henk-Paul Hegeman aan de weg om het project ‘Ikgaondernemen’ onder de aandacht te brengen. “Ondernemen begint bij jezelf”, legt hij uit. “Dus moet je zoveel mogelijk instrumenten inzetten om te laten zien wat je aan het doen bent.”
Maar social media worden niet alleen ingezet voor een grotere naamsbekendheid. “Door te laten zien wat we doen, wil ik mensen inspireren. Ze op ideeën brengen. Dat ze denken: ‘dat is leuk. Daar wil ik aan meedoen’.”
Het sluit ook naadloos aan bij de opzet en werkwijze van het project. Veel van de lesstof wordt door de studenten digitaal, dus op de computer verwerkt. Het gemak daarvan is, dat ze overal in kunnen loggen en aan hun programma kunnen werken.
Een belangrijk kenmerk van social media is dat belangstellenden een duidelijke keus maken door zich aan te sluiten. Ze zijn erg geïnteresseerd en gemotiveerd. Er is dus al een onderlinge band van gelijkgestemden.
Henk-Paul ziet dan ook grootse mogelijkheden voor een wijdverbreid netwerk. “The sky is the limit”, filosofeert Henk-Paul. “Neem LinkedIn, hét medium voor professionals, onze wereld dus. Daar kunnen we fantastisch gebruik van maken. Daar kunnen we heel gericht allerlei ideeën mee uitwisselen. Vragen stellen, problemen voorleggen, of misschien een mooie nieuwe carrière beginnen. Via LinkedIn zou je ook mensen kunnen uitnodigen voor bijvoorbeeld een netwerkborrel. Of voor een masterclass. Je kunt dus een mooie koppeling maken tussen de virtuele, digitale wereld en de echte.”
Maar ook Instagram, vooral populair onder jongeren, is ingezet voor ‘Ikgaondernemen’. “We gaan het goed aanpakken. Met deze middelen kunnen we mooie dingen doen.”
Facebook Ikgaondernemen
twitterbutton.nl
LinkedIn
Ikgaondernemen Instagram
Volg ons op Instagram @ikgaondernemen

Posted on mei 31, 2014 in Nieuws

Share the Story

Back to Top