Studenten Horeca, Toerisme en Recreatie ontvangen certificaat Ik ga ondernemen CEO

ROC Horeca CEO

Met gepaste trots startten Marianne Vogels en Maarten Elbers, docenten Ondernemerschap, eind november met een groep derdejaars niveau 4 studenten van de opleidingen Horeca, Toerisme en Recreatie het project ‘Ik ga ondernemen’, dat bij afronding recht geeft op het ‘Certificaat Ondernemerschap’. Gedurende een periode van zes maanden hebben de studenten een aantal masterclasses en lessen in economische vakken gevolgd. Tijdens de lessen Personeelsmanagement van Clemens Heerdink, marketing, bedrijfseconomie en financieel management van bovengenoemde docenten werd met veel passie en inzet gewerkt aan de theoretische onderbouwing van het ondernemingsplan.

Begrippen als: marktonderzoek, USP, marktpositie, SWOT-analyse, promotieplan, personeelsplan, werving en selectie, functioneringsgesprek, acquisitieplan, investeringsbegroting, break-evenanalyse, solvabiliteit, liquiditeit kregen tijdens dit proces een zinvolle betekenis in het eindproduct.

Naarmate de deadline van de inleverdatum van het ondernemingsplan dichterbij kwam, steeg ook de spanning voor het assessment in juni ten top. Tijdens een PowerPoint presentatie van tien minuten en daaropvolgend vragenvuur van twee keer twintig minuten hebben inmiddels dertien kandidaten zich van hun beste kant laten zien om hun bedrijfsopzet te verkopen en te verdedigen bij twee assessoren van de ‘Ondernemersbank van ROCA12’. Petje af voor het niveau en de professionaliteit waarmee de studenten dit project hebben afgerond. Ze hebben hiermee hun visitekaartje afgegeven en inspiratie gekregen om dit in praktijk te brengen in een eigen bedrijf of bij een vervolgstudie aan het hbo. Tijdens de diploma-uitreiking op 7 juli van hun reguliere opleiding werd ook het ‘Certificaat Ondernemerschap’ uitgereikt.

ROC Horeca CEO

Posted on augustus 23, 2015 in Nieuws

Share the Story

Back to Top