Studenten ROC A12 bezoeken Kamer van koophandel

Kamer van koophandel Arnhem
“Klopt het dat je 25 procent belasting moet betalen op winst?”, wil een student weten van Hermia van Ginkel van de Kamer van Koophandel in Arnhem. Hij volgt de extra module‘Ikgaondernemen’ op het ROC A12 Velp en daarbij hoort een masterclass bij de Kamer van Koophandel in Arnhem. Met nog 40 medestudenten horen ze die middag van Hermia van Ginkel wat er onder meer komt kijken bij het opzetten van een eigen bedrijf. Ze legt uit wat de Kamer van Koophandel doet en gaat in op wet en regelgeving, marketing en financiering van ondernemingen. Wat komt er kijken bij het opzetten van een eigen bedrijf en welke kwaliteiten moet een eigen ondernemer hebben? Welke verzekeringen zijn er nodig en hoe belangrijk is marktonderzoek?
De studenten luisteren aandachtig. Na haar presentatie wordt ze bestookt met vragen. “Welke vergunningen heb je nodig voor webdesign?”, vraagt een student. “Zijn jullie een staatsbedrijf”, vraagt een ander. Iemand wil weten of tijdelijke arbeidscontracten onbeperkt verlengd mogen worden. “Nee. Dat mag niet”, antwoordt Hermia. “Dat mag maximaal drie keer in twee jaar tijd. Daarna moet een bedrijf een werknemer een vaste aanstelling geven voor onbepaalde tijd.”
Jurjen Taal heeft goed geluisterd en een aantal vragen gesteld. Na afloop blijft hij nog even napraten met Hermia en docent Wim Meurs. Hij zit met nog veel meer vragen. Hij heeft serieuze plannen om met een vriend een eigen bedrijfje op te zetten. De module ‘Ikgaondernemen’ komt hem dan ook zeer goed van pas. “Een bezoek als dit is heel interessant. Dat voegt iets toe aan de opleiding. Ik zat met vragen en heb daar direct antwoord op gekregen. Dat is erg praktisch en daar kun je wat mee.”

Studenten bezoeken Kamer van koophandel

Posted on mei 30, 2014 in Nieuws

Share the Story

Back to Top