Succesvolle masterclass Ondernemingsrecht

Op de locatie Velp in het kader van het Certificaat Ondernemerschap, vond er een Masterclass plaats voor studenten van de afdeling ICT. Omdat de studenten deze onderwijsperiode bezig zijn met de module ‘Organisatie & Recht’, leek het de docenten Matthijs de Weme en Marcel Hendriks een geschikt moment om de lesstof aan te vullen met ervaringen van iemand uit de praktijk.

Voor het verzorgen van deze gastles, had projectleider Henk-Paul Hegeman, Remco Bijlsma, advocaat Arbeids- en Ondernemingsrecht en zelfstandig ondernemer, daarvoor benaderd.
Deze stemde enthousiast in op dit verzoek. Matthijs regelde vervolgens een afspraak waarbij Remco in 2 sessies van een uur aan twee groepen ICT-studenten een gastles zou verzorgen.

IMG215
Na een korte introductie van Matthijs, vertelde Remco Bijlsma vol energie en passie over zijn ervaringen als ondernemer. Het accent voor deze gastles lag vooral op de verschillende ondernemingsvormen, het personeelsbeleid binnen een bedrijf en de wijze hoe je klanten benadert en relaties met klanten opbouwt.

Aan de hand van pakkende praktijkvoorbeelden had hij duidelijk de aandacht van studenten. Vragen over o.a. hoeveel startkapitaal men nodig heeft, hoeveel je verdient als startende ondernemer en met welk soort belastingen een ondernemer mee te maken krijgt, werden door Remco deskundig beantwoord.

IMG849

Duidelijk was dit voor studenten een leerzame aanvulling op de module Organisatie & Recht waarmee ze een beter beeld hebben gekregen van o.a. het opstarten van een bedrijf en hoe je klanten werft en behoud.

Posted on mei 26, 2015 in Nieuws

Share the Story

Back to Top